Positieve psychologie

Al meer dan 25 jaar vriendinnen!


Beide werkzaam in de zorg. En niet helemaal het gevoel tevreden te zijn met waar we mee bezig waren en wat we achter wilden laten. We dachten: het moet toch makkelijker en eenvoudiger kunnen. Al die regels en protocollen in de zorg daar werden wij namelijk niet blij van.

Tijdens het brainstormen over de toekomst werd duidelijk dat we iets wilden gaan doen met onze eigen positieve mindset. En zo kwamen we tot Alledaags Geluk, het grote geluk in de kleine dingen.

Beide hebben we in 2017 de opleiding positieve psychologie gevolgd om meer kennis te krijgen over geluk zodat we dit konden vertalen naar ons Alledaags Geluk.

Waar de traditionele psychologie gaat over het herstel van -10 naar 0 totdat je jezelf en een ander geen schade meer berokkend, gaat de positieve psychologie van 0 naar 10 over het vergroten van je algehele tevredenheid/geluk.

Bij Alledaags Geluk zeggen we niet dat elke dag fantastisch hoeft te zijn. Iedereen heeft een baaldag of zijn periodes dat het niet goed gaat. Toch heeft ook zo’n dag mooie momenten. De zon die straalt een fijn gesprek wat je met iemand hebt, de vogeltjes die fluiten, etc.  

 

Om met een positieve blik naar de dag te kijken is niet voor iedereen even gemakkelijk. Dat bracht ons op het idee om anderen daar mee te gaan helpen. En dan niet in de vorm van coaching maar in de vorm van producten. Waar mensen zelf eenvoudig mee aan de slag kunnen.

© 2019 Alledaags Geluk

  • Black Facebook Icon