Wie zijn wij?

Petra Onverwacht

Initiatiefneemster

Goedemorgen zeggen tegen iemand op straat en een verraste “goedemorgen” met glimlach terug mogen ontvangen… dat is nou #alledaagsgeluk!

 

Wij geloven dat alledaags geluk is weggelegd voor iedereen, omdat het grote geluk juist in de kleine dingen zit.
Veel mensen zijn op zoek naar geluk of een gelukkig leven. Vaak is dit een droom voor de toekomst, een staat die we hopen te bereiken als we een andere baan hebben, huis hebben gebouwd, kinderen hebben, met pensioen zijn…
Er zit echter zoveel geluk al in ons en is aanwezig om ons heen. We vergeten ernaar te kijken door ons drukke leven of hebben dingen meegemaakt waardoor je dat kleine geluk juist niet meer ziet.

Brigitte Litjens

Initiatiefneemster

Een spontaan lief berichtje ontvangen… dat is nou #alledaagsgeluk!

Wanneer je met een glimlach naar buiten gaat en lacht tegen eenieder die je tegenkomt, krijg je altijd een lach terug, soms verbaasd, maar dat is ook leuk. Bij lachen komt de stof endorfine vrij en die maakt gelukkig. Je geeft dus de ander maar ook jezelf een geluksmoment cadeau. Zo makkelijk en klein kan geluk zijn, het gevoel is echter groots en waardevol. Het kost niks, maar levert veel op!

 

Geluk gaat niet enkel en alleen over genot en plezier. Maar ook hoe je omgaat met problemen en tegenslagen. Het gaat bij een geluksgevoel om tevredenheid over je hele leven in totaal.

Geluksmomenten zitten niet in materiële zaken, maar juist in ervaringen en belevingen in het hier en nu. Wij geloven dat juist deze kleine geluk ervaringen bij elkaar het grotere geluksgevoel maken!

© 2019 Alledaags Geluk

  • Black Facebook Icon